Keresés

A keresés eredménye: 79 blogbejegyzés és 57 könyv

Ágyúszóra érkeznek
Kártékony madárként él a köztudatban a seregély, a szőlősgazdák pedig egyenesen ellenségként tekintenek rá (különösen azok, akiknek a birtokán a madarak intézték el a szüretet).
Aszalt körte
A körte a leggyakrabban termesztett gyümölcsök egyike. Sajnos az almával ellentétben a körte rendkívül érzékeny, nem tárolható sokáig, és hamar foltos lesz.
Az ananász tisztít és fogyaszt
Különleges egzotikus íz és kiváló egészségvédő hatás egyesül a trópusok gyümölcsében, az ananászban, amelynek fogyasztása különösen a téli időszakban ideális.
Az öntözés
Magyarországon egyre kevesebb olyan élővíz, patak, folyó tó van, amelynek vize igazán alkalmas öntözésre. Ahol van vízvezeték, ott gyakorlatilag ivóvízzel öntözzük kertjeinket, ami óriási luxus, ha tekintetbe vesszük, hogy 1 köbméter víz tisztítási költsége az az ivóvízminőségig egyre emelkedik. Az országban mintegy 3 millió kiskert van, a becslések szerint ennek legalább a felét vezetékes vízzel öntözik.
Balkonok paradicsoma
A cserépben nevelt koktélparadicsom is bő termést hoz
Benne vagyunk a tévében
A Mezőgazdasági Könyvhónap rendezvényei több helyszínen is megjelennek ez év februárjában, ahol szakmai programok és könyvvásár is várja a résztvevőket.
Betakarítás, vetés egy időben
Augusztusban a veteményeskertben folyamatos a betakarítás. Az üresen maradt ágyásokat használjuk ki, és másodveteményekkel hasznosítsuk!
Biokertészkedés: felkészülés, átállás
Ideális esetben több kertszomszéd együttesen jut arra az elhatározásra, hogy szakít a műtrágyák, növényvédő szerek használatával. Ez azért is jó, mert így nem fordulhat elő a permetlé, a gyomirtó szer átsodródása a szomszéd kertből. Mekkora területen érdemes biotermesztést folytatni? Akár 300 négyzetméteren is. Természetesen jobb a nagyobb kert, ahol a növényeken kívül a hasznos állatoknak is van tere, búvóhelye, fészkelési lehetősége.
Borával hódít a zenit
Korai érésű, illatos, zamatos, bőtermő szőlőfajta

A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód

Értesítjük tisztelt vásárlóinkat, hogy honlapunk megújul, és a megújítás ideje alatt webshopunk átmenetileg nem üzemel. Szíves türelmüket kérjük.

a Mezőgazda Könyvek csapata