Menu

Keresés

A keresés eredménye: 44 blogbejegyzés és 1 könyv

4900 Ft2000 Ft
C-vitamin bomba
A csipkerózsa (vadrózsa) vagy, ahogy termése miatt emlegetjük csipkebogyó, kb. 2-3 méter magas igénytelen cserje, mely Európa, Nyugat-Ázsia és Észak-Afrika területén is előfordul.
A csicsóka egészségre gyakorolt hatásai
Ennek a zöldségnek gumója olyan, mint a krumplié, de a napraforgók családjába tartozik. Nálunk a fehér színű a legelterjedtebb. Termesztés szempontjából valójában teljesen igénytelen növény.
A csodálatos sárgarépa
Ezt a zöldséget ősidők óta ismeri az emberiség. Eredetileg vörös, fekete, sárga és lila színben pompázott. A ma leginkább elterjedt narancssárga répát a hollandok kezdték el termeszteni.
A fekete nadálytő jótékony hatása
Népies elnevezései: forrasztófű, madárgyökér, nadálylapú, sarkosfű.
A fokhagyma jótékony hatásai
A fokhagyma a hagymafajták közül a legismertebb és legkedveltebb fűszernövényünk, de akkor is hasznát vehetjük, ha ledönt a lábunkról egy megfázás vagy éppen az egészségünket szeretnénk megőrizni.
A kelbimbó finom és salaktalanít
Ez a zöldség sokkal izgalmasabb, mint amit gondolunk róla.
A konyha sztárja
Nálunk a menta két változatát termesztik. Az egyik a borsmenta (vagy angol menta), a másik a fodormenta. Külsőre hasonlítanak, de a fodormenta levelei ülők, vagy rövid nyelűek és erősen ráncosak, a fonákukon pedig szőrözöttek. Hasonló célt szolgál, mint a borsmenta, de enyhébb hatású.
A kurkuma szépít és gyógyít
A sárga gyömbér, vagyis az indai sáfrány gumóját elsősorban fűszerként ismerhetjük. Ettől a növénytől sárga a curry például, de számtalan étel és ital elengedhetetlen hozzávalója. A gyógyászat területén is igen sok eredménye van a fogyasztásának. Javítja az emésztést és a zsíranyagcserét, fertőtlenít, gyulladáscsökkentő, segíti az immunrendszer egészséges működését.


A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került