Keresés

A keresés eredménye: 33 blogbejegyzés és 32 könyv

Ha április, akkor babvetés!
Általában április végén, május elején kell elvetni a babot, ezt a melegigényes hüvelyes növényt. Érdemes termelni, mert a saját termés az igazi.
Házikerti mindenes
Jelentős szám, mintegy 300-400 ezer hektár a hazai kiskertek összterülete (ami nagyobb, mint amin az árutermelő kertészek együttesen gazdálkodnak).
Hogyan metsszük az almafákat?
Ha az időjárás engedi, januárban hozzá lehet látni az almafák metszéséhez. Ezt főleg a nagyobb ültetvényeken szokták megtenni, hogy időben végezzenek a munkával, de kis kertekben ráérünk februárban, márciusban is elvégezni.
Ízületi betegség ellen cseresznyét!
Tavasszal korán virágzik és csodálatosan mutat a kertben a hófehérbe öltözött fa
Január, február, jön a nyár
Farsangolás böjtelő havában
Jó vetőmag, korai vetés, egészséges palánta
Erős, zömök, edzett palánta otthon is nevelhető, ha a magágy-előkészítéstől kezdve az ápoláson keresztül minden igényét teljesítjük a növénynek
Komposztáljunk, de hogyan?
A környezettudatos kertészkedő egyik fontos ismérve, hogy megőrzi a talaj termőképességét, vigyáz morzsalékosságára, a vízáteresztő képességére, visszapótolja a terméssel kivett tápanyagokat. Ennek egyik természetbarát módja a komposztkészítés.
Krizantém, az arany virág
A gyógyító arany virág keletről indult hódító útjára.
Krumplis fogások
Ha azt akarjuk, hogy egészséges krumplink teremjen, szakszerűen kell trágyáznunk, és meg kell védeni legveszélyesebb betegségétől és burgonyabogártól.


A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került