Keresés

A keresés eredménye: 33 blogbejegyzés és 32 könyv

A májusi palántázás, vetés
Egészséges palánta, morzsalékos talaj, elegendő meleg és nedvesség
Az öntözés
Magyarországon egyre kevesebb olyan élővíz, patak, folyó tó van, amelynek vize igazán alkalmas öntözésre. Ahol van vízvezeték, ott gyakorlatilag ivóvízzel öntözzük kertjeinket, ami óriási luxus, ha tekintetbe vesszük, hogy 1 köbméter víz tisztítási költsége az az ivóvízminőségig egyre emelkedik. Az országban mintegy 3 millió kiskert van, a becslések szerint ennek legalább a felét vezetékes vízzel öntözik.
Boldogasszony hava
„Minden szép, minden jó legyen mindig bőven, Szálljon rátok áldás ez új esztendőben!”
Csonthéjasok metszése
Sokan azt gondolják, hogy a meggyet, a cseresznyét, a kajszit és a szilvát nem kell metszeni. Pedig vannak olyan fajták, amelyek igénylik.
Ha április, akkor babvetés!
Általában április végén, május elején kell elvetni a babot, ezt a melegigényes hüvelyes növényt. Érdemes termelni, mert a saját termés az igazi.
Házikerti mindenes
Jelentős szám, mintegy 300-400 ezer hektár a hazai kiskertek összterülete (ami nagyobb, mint amin az árutermelő kertészek együttesen gazdálkodnak).
Hogyan metsszük az almafákat?
Ha az időjárás engedi, januárban hozzá lehet látni az almafák metszéséhez. Ezt főleg a nagyobb ültetvényeken szokták megtenni, hogy időben végezzenek a munkával, de kis kertekben ráérünk februárban, márciusban is elvégezni.
Ízületi betegség ellen cseresznyét!
Tavasszal korán virágzik és csodálatosan mutat a kertben a hófehérbe öltözött fa
Január, február, jön a nyár
Farsangolás böjtelő havában


A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került