Menu

Keresés

A keresés eredménye: 110 blogbejegyzés és 23 könyv

Méltatlanul elfeledkezünk a karalábéról
Ez a zöldségünk egész évben hozzáférhető a boltokban és a piacokon. Talán pont emiatt nem tekintünk rá akkora csodálattal, mint ahogy megérdemelné.
Miért is értékes a gilisztatrágya?
A trágyagiliszta (Eisenia foteida) naponta saját testsúlyával egyező mennyiségű talajt dolgoz fel. A giliszta ürüléke igen értékes, mert sokkal gazdagabb ásványi anyagokban, mint a talaj, amelyet az állat megemésztett.
Minden napra egy bogyó
Tibetben az „egészség tárának” tartották a homoktövist, az ókori Kínában népszerűbb volt, mint a nagy hírű ginzeng gyökér.
Ne hagyjuk parlagon!
Letermett, korai zöldségféléink hűlt helyét ismét benépesíthetjük, hiszen vétek lenne egész nyáron át üresen hagyni a területet. Megjegyzendő azonban, hogy mivel a keléshez, illetve a palánták fejlődéséhez elengedhetetlen a víz, ezért másodtermesztésünk csak öntözés mellett lehet biztonságos, hiszen a nyár legmelegebb és aszályra hajlamos időszakában veszi kezdetét. Természetesen vetés, ültetés előtt tisztítsuk meg a terepet az elővetemény maradványaitól, ássuk föl a talajt, gereblyézzük el, tegyük apró-morzsás szerkezetűvé.
Skarlátpiros téli dísz
Télen is varázslatos a japán dérbabér.
Szőlő lágy kenyérrel
Régi közmondásunk, a „Lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér” minden bizonnyal az ínséges időkben született, és abban a reményben fogant, hogy jönnek majd jobb esztendők, amikor nem lesz hiány semmiből. Mert a szőlő a lágy kenyérrel a jóllakást, a teljes megelégítettséget jelenítette meg. És jeleníti meg ma is, hiszen két olyan értékes táplálékról van szó, amelyen akár élete végéig is elélhet az ember.
Az orchideák szaporítása
Ma már nem tartozik az elérhetetlen luxus kategóriába megvenni egy tő különleges orchideát. Az orchideák ára egyre alacsonyabb, a növények könnyebben elérhetőek, már bármelyik igényes kertészetben vagy virágboltban megvásárolható több fajtájuk.
Így készíthetünk gilisztatrágyát
Számos technológia létezik a gilisztatrágya előállítására.
Itt a szemzés ideje
Ellenőrzött, vírusmentes fákat vásároljunk!


A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került