Menu

Keresés

A keresés eredménye: 110 blogbejegyzés és 24 könyv

A zeller egyszerű és nagyszerű
Ezt a zöldségünket a gyógy- és fűszernövények közé soroljuk, ugyanis számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik.
Az orchidea öntözése
Az orchideák igényesek a jó minőségű öntözővízre. A csapvíz nem alkalmas öntözésre, mert túl kemény. Legjobb az összegyűjtött esővíz, ennek hiányában azonban léteznek különféle pótmegoldások. Jó megoldás lehet például az öntözővizet felforralni, megvárni, amíg lehül, és ezzel locsolni vagy kis vászonzacskóba savanyú tőzeget kötni, és ezt egy csapvízzel megtöltött kannába lógatni 24 órára. Jó még öntözésre az ioncserélt víz is.
Az orchideák beporzása - első rész
Darwin nem túlzott, amikor azt állította, hogy az orchideák beporzásukra irányulórafinált és ötletes technikái túltesznek a legfantáziadúsabb emberi elképzeléseken is. Ő azt állította, hogy minden növénynek megvan a maga beporzó állatfaja, és a növény minden tekintetben ezekhez az állatokhoz idomult az idők során.
Birsillatú emlékezet
Különleges aromájú, C-vitaminban gazdag gyümölcsünk a birs
Bortermelés: az évjárat időjárási viszonyai
A termőhely klimatikus adottságai a sokéves átlagok alapján jellemezhetők. Az egyes évek időjárási viszonyai azonban mindig eltérnek az átlagtól. Két egyforma esztendő szinte soha nincs.
Cefre, nem zagyvalék
Gyümölcsből cefrét készíteni ugyanazt a kémiai folyamatot jelenti, mint a féltve gondozott és szüretelt, nemes szőlőből bort erjeszteni – figyelmeztetnek a szakemberek. Következésképpen a gyümölcscefrét is hasonló gonddal kell elkészíteni, ha igazán jó pálinkát akarunk nyerni belőle. Mert soha nem a főzés a ludas abban, ha rossz ízű a pálinka, hanem a cefre minősége.
Éretlenül mérgező
Mióta az Európai Unió megtiltotta, hogy élelmiszert és gyógyszer vegyi úton előállított színezékekkel fessenek, elindult a festőbodza karrierje. Pontosabban hazánkban is őshonos fekete bodzáé, amely a Kárpát-medencében mindenütt előfordul.
Éretlenül mérgező a fekete bodza
Mióta az Európai Unió megtiltotta, hogy élelmiszert és gyógyszer vegyi úton előállított színezékekkel fessenek, elindult a festőbodza karrierje.
Fogfájásra pálinkát!
Ha a gyümölcsfák számát tekintjük, akkor a szilva a legelterjedtebb gyümölcs hazánkban. E közkedveltség nem előzmény nélküli, hiszen évszázadokon át Európa egyik legfontosabb gyümölcse és kiemelkedő népélelmezési cikke volt. A besztercei szilva pedig egyenesen hazánk „reklámja” volt: már a 16. században Európa szerte ismerték és fogyasztották az aszalványát. Nálunk egészen a második világháborúig a szegények gyümölcseként tartották számon.


A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került