Menu

Keresés

A keresés eredménye: 110 blogbejegyzés és 25 könyv

A szőlőfajták tulajdonságai
A szőlőfajta az egyetlen termelési tényező, amely szervesen összekapcsolja, átszövi a szőlő-borgazdaságot. A borok nemzetközileg is túlnyomóan a szőlőfajták nevét viselik, így váltak ismertekké, sok esetben világhírű, márkás termékekké.
A zeller egyszerű és nagyszerű
Ezt a zöldségünket a gyógy- és fűszernövények közé soroljuk, ugyanis számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik.
Az orchidea öntözése
Az orchideák igényesek a jó minőségű öntözővízre. A csapvíz nem alkalmas öntözésre, mert túl kemény. Legjobb az összegyűjtött esővíz, ennek hiányában azonban léteznek különféle pótmegoldások. Jó megoldás lehet például az öntözővizet felforralni, megvárni, amíg lehül, és ezzel locsolni vagy kis vászonzacskóba savanyú tőzeget kötni, és ezt egy csapvízzel megtöltött kannába lógatni 24 órára. Jó még öntözésre az ioncserélt víz is.
Az orchideák beporzása - első rész
Darwin nem túlzott, amikor azt állította, hogy az orchideák beporzásukra irányulórafinált és ötletes technikái túltesznek a legfantáziadúsabb emberi elképzeléseken is. Ő azt állította, hogy minden növénynek megvan a maga beporzó állatfaja, és a növény minden tekintetben ezekhez az állatokhoz idomult az idők során.
Birsillatú emlékezet
Különleges aromájú, C-vitaminban gazdag gyümölcsünk a birs
Bortermelés: az évjárat időjárási viszonyai
A termőhely klimatikus adottságai a sokéves átlagok alapján jellemezhetők. Az egyes évek időjárási viszonyai azonban mindig eltérnek az átlagtól. Két egyforma esztendő szinte soha nincs.
Cefre, nem zagyvalék
Gyümölcsből cefrét készíteni ugyanazt a kémiai folyamatot jelenti, mint a féltve gondozott és szüretelt, nemes szőlőből bort erjeszteni – figyelmeztetnek a szakemberek. Következésképpen a gyümölcscefrét is hasonló gonddal kell elkészíteni, ha igazán jó pálinkát akarunk nyerni belőle. Mert soha nem a főzés a ludas abban, ha rossz ízű a pálinka, hanem a cefre minősége.
Éretlenül mérgező
Mióta az Európai Unió megtiltotta, hogy élelmiszert és gyógyszer vegyi úton előállított színezékekkel fessenek, elindult a festőbodza karrierje. Pontosabban hazánkban is őshonos fekete bodzáé, amely a Kárpát-medencében mindenütt előfordul.
Éretlenül mérgező a fekete bodza
Mióta az Európai Unió megtiltotta, hogy élelmiszert és gyógyszer vegyi úton előállított színezékekkel fessenek, elindult a festőbodza karrierje.


A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került