Menu

Keresés

A keresés eredménye: 110 blogbejegyzés és 24 könyv

Ne hagyjuk parlagon!
Letermett, korai zöldségféléink hűlt helyét ismét benépesíthetjük, hiszen vétek lenne egész nyáron át üresen hagyni a területet. Megjegyzendő azonban, hogy mivel a keléshez, illetve a palánták fejlődéséhez elengedhetetlen a víz, ezért másodtermesztésünk csak öntözés mellett lehet biztonságos, hiszen a nyár legmelegebb és aszályra hajlamos időszakában veszi kezdetét. Természetesen vetés, ültetés előtt tisztítsuk meg a terepet az elővetemény maradványaitól, ássuk föl a talajt, gereblyézzük el, tegyük apró-morzsás szerkezetűvé.
Skarlátpiros téli dísz
Télen is varázslatos a japán dérbabér.
Szőlő lágy kenyérrel
Régi közmondásunk, a „Lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér” minden bizonnyal az ínséges időkben született, és abban a reményben fogant, hogy jönnek majd jobb esztendők, amikor nem lesz hiány semmiből. Mert a szőlő a lágy kenyérrel a jóllakást, a teljes megelégítettséget jelenítette meg. És jeleníti meg ma is, hiszen két olyan értékes táplálékról van szó, amelyen akár élete végéig is elélhet az ember.
Az orchideák szaporítása
Ma már nem tartozik az elérhetetlen luxus kategóriába megvenni egy tő különleges orchideát. Az orchideák ára egyre alacsonyabb, a növények könnyebben elérhetőek, már bármelyik igényes kertészetben vagy virágboltban megvásárolható több fajtájuk.
Így készíthetünk gilisztatrágyát
Számos technológia létezik a gilisztatrágya előállítására.
Itt a szemzés ideje
Ellenőrzött, vírusmentes fákat vásároljunk!
Krizantém, az arany virág
A gyógyító arany virág keletről indult hódító útjára.
Tavasz a kertben és a természetben
Figyeljünk a növényeket és az állatokat, ahogy ébrednek a tavasz beköszöntével! Sétáljunk a kertünkben, a parkokban, menjünk le a folyó- vagy patakpartra, kiránduljunk az erdőbe, túrázzunk a hegyekbe!
Egy különösen értékes gyümölcstermő növénycsoport : a bogyósgyümölcsűek
Piros termések jövőre is! Szamóca, málna, szeder, ribiszke!


A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került