Menu

Keresés

A keresés eredménye: 110 blogbejegyzés és 24 könyv

A májusi palántázás, vetés
Egészséges palánta, morzsalékos talaj, elegendő meleg és nedvesség
A varázslatos citromfű
A rendkívül sokoldalú növényt a népi gyógyászat már a kezdetektől fogva használja. Elsősorban sejtregeneráló, életmeghosszabbító és nyugtató hatása miatt kedveljük annyira a citromfüvet. Élettani hatásai mellett segítségül hívhatjuk a konyhánkban is.
AGROmashEXPO - 2016. 01. 27-30.
Kiadónk a 17-es pavilon 3/E standján várja vásárlóit!
Az elbűvölő gerbera
Olykor fölkapottabb, máskor szerényen a háttérben marad, de a cserepes, illetve a vágott virágok kínálatából sokáig nem hiányozhat a gerbera.
Az öntözés
Magyarországon egyre kevesebb olyan élővíz, patak, folyó tó van, amelynek vize igazán alkalmas öntözésre. Ahol van vízvezeték, ott gyakorlatilag ivóvízzel öntözzük kertjeinket, ami óriási luxus, ha tekintetbe vesszük, hogy 1 köbméter víz tisztítási költsége az az ivóvízminőségig egyre emelkedik. Az országban mintegy 3 millió kiskert van, a becslések szerint ennek legalább a felét vezetékes vízzel öntözik.
Az otthoni pálinkafőzés titka
Az otthoni pálinkafőzés legalizálásával egyre több szomszédunk és barátunk kereshet meg minket egy-egy kisüveges házival. Ilyenkor jogosan aggódunk, hiszen a nevesebb pálinkafőzdékkel ellentétben otthon nem minden esetben sikerül a legjobbat kihozni gyümölcseinkből. Némi odafigyeléssel azonban házilag is kitűnő pálinka készíthető.
Benne vagyunk a tévében
A Mezőgazdasági Könyvhónap rendezvényei több helyszínen is megjelennek ez év februárjában, ahol szakmai programok és könyvvásár is várja a résztvevőket.
Biokertészkedés: felkészülés, átállás
Ideális esetben több kertszomszéd együttesen jut arra az elhatározásra, hogy szakít a műtrágyák, növényvédő szerek használatával. Ez azért is jó, mert így nem fordulhat elő a permetlé, a gyomirtó szer átsodródása a szomszéd kertből. Mekkora területen érdemes biotermesztést folytatni? Akár 300 négyzetméteren is. Természetesen jobb a nagyobb kert, ahol a növényeken kívül a hasznos állatoknak is van tere, búvóhelye, fészkelési lehetősége.


A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került