Menu

Keresés

A keresés eredménye: 79 blogbejegyzés és 56 könyv

2500 Ft
4200 Ft
A fekete nadálytő jótékony hatása
Népies elnevezései: forrasztófű, madárgyökér, nadálylapú, sarkosfű.
A föld gyomra szüli
Arisztotelész, a jeles görög tudós és filozófus, a modern európai tudományok atyja nem talált rajta párzószervet, úgy vélte, hogy az angolnát a föld gyomra szüli és magától nő a sárban meg a nedves réteken. Noha azóta sok rejtély megoldódott körülötte, máig maradtak megválaszolatlan kérdések a testfölépítését, szaporodását illetően. Hiszen már az sem teljesen egyértelmű, hogy a halak között tartsuk számon; a tudósok leginkább a kopoltyúja miatt sorolják oda.
A gyógynövények gyűjtése 1.
Gyógynövényekhez három fő forrásból juthatunk. A legfontosabb a beszerzési lehetőség a vadon élő gyógynövények begyűjtése. Emellett fontos szerep jut a termesztett, illetve a külföldről beszerzett gyógynövényeknek is.
A májvédő máriatövis
A mediterrán térségből származó máriatövis világszerte elismert és termesztett gyógynövény. A máriatövis melegkedvelő növény, amely a napos, száraz területeken érzi jól magát, ezért szinte a világ minden részén megtalálható.
A sütőtök jótékony hatása
Ennek a zöldségfélének a kedvező élettani hatásait már az indiánok is ismerték, ráadásul fogyókúrához is ideális lehet. A sütőtök elterjedése az egész világon mutatja, hogy mennyire egyesíti ez a zöldség az egészségességet, a finom ízt és hogy az ára nagyon kedvező.
Ágyúszóra érkeznek
Kártékony madárként él a köztudatban a seregély, a szőlősgazdák pedig egyenesen ellenségként tekintenek rá (különösen azok, akiknek a birtokán a madarak intézték el a szüretet).


A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került