Menu

Balikó Sándor, Bódis László, Kralovánszky U. Pál

A szója termesztése

3900 Ft

A mű a szója morfológiai leírásával, a beltartalom, a kémiai, genetikai értékek ismertetésével kezdődik. Itt kap helyet a genetikailag manipulált…

Könyvespolcra teszem

A könyv jelenleg nem kapható.

Kulcsszavak:

növényvilág    szakkönyv    növényvédelem    növénytermesztés    genetika    szójatermesztés

A mű a szója morfológiai leírásával, a beltartalom, a kémiai, genetikai értékek ismertetésével kezdődik. Itt kap helyet a genetikailag manipulált szójáról szóló fejezet, amit az érési idő szerint csoportosított szójafajták bemutatása követ.
Az ökológiai fejezet a szója talajjal, éghajlattal, vízzel, hőmérséklettel és fénnyel szemben támasztott igényeivel foglalkozik. A szójatermesztésre való alkalmasság szempontjai alapján rangsorolják a szerzők hazánk különböző tájegységeit.
A termesztéstechnológiai rész a talajműveléstől a magvak elsődleges kezeléséig terjed, és magában foglalja a tápanyag-gazdálkodást, a vetőmag-előkészítést, -csávázást, -oltást, a vetés módját, a sorművelést, a növényápolási munkákat, az öntözést, a termésbecslést és a betakarítást.
A növényvédelemmel önálló fejezet foglalkozik, ami a vegyszeres gyomirtáshoz ad tanácsokat, leírja a vírusos, baktériumos és gombás eredetű megbetegedéseket, valamint a jelentősebb állati kártevőket.
A további fejezetek a nagyüzemek, illetve családi méretű gazdaságok termesztési módszereivel, lehetőségeivel, a termesztés gépeivel, ökonómiájával és a szója elsődleges feldolgozásával foglalkoznak.

Terjedelem 217 oldal
Kiadó Mezőgazda Kiadó
ISBN 9789632862729
Kötés kötve
Kiadás éve 2006
Méret 170x240 mm
Képek, ábrák 53 ábrával

Kapcsolódó könyvekA könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került