A könyv célja azoknak a fontos pontoknak a felvázolása, amelyek segítségével az erjedési zavarok keletkezése megakadályozható. Éppen ezért részletesen…
Könyvespolcra teszemKulcsszavak:
szőlészet-borászat műszaki tudományok élelmiszer szakkönyv borászat technológia
A könyv célja azoknak a fontos pontoknak a felvázolása, amelyek segítségével az erjedési zavarok keletkezése megakadályozható. Éppen ezért részletesen ismerteti a szőlőültetvényben elvégzendő munkákat, hiszen ezek több tekintetben is befolyással vannak a bor minőségére. Ezt a munkát kell következetesen és célirányosan tovább folytatni a pincegazdasági műveletekkel, a könyvben megadott irányelvek szerint.
A szerzők ismertetik az erjedés mikrobiológiáját, bemutatják az erjedést befolyásoló tényezőket. Hasznos gyakorlati ismeretekkel és tanácsokkal szolgálnak az erjedés előkészítéséről, irányításáról és lefolyásáról.
Terjedelem | 81 oldal |
---|---|
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
ISBN | 9789632862262 |
Fordító | Nagy Ákosné |
Kötés | kötve |
Kiadás éve | 2007 |
Méret | 145x200 mm |
Képek, ábrák | 27 ábrával |
Sorozat | Borász akadémia |