Menu

Birkás Márta

Földművelés és földhasználat

7200 Ft

Ez a tankönyv ugyanazt vállalja, mint a korábban kiadott elődei, ismertetni, tanítani, elgondolkodtatni, segíteni a jó döntést és a jobbítást. Mindezt azért, hogy a…

Könyvespolcra teszem

A könyv jelenleg nem kapható.

Kulcsszavak:

növényvilág    szakkönyv    növénytermesztés    földművelés    talajművelés

Ez a tankönyv ugyanazt vállalja, mint a korábban kiadott elődei, ismertetni, tanítani, elgondolkodtatni, segíteni a jó döntést és a jobbítást. Mindezt azért, hogy a föld művelője okszerűbben, a talajra és környezetére gondosabban figyelve, kisebb költséggel, mégis biztonságosabban gazdálkodjon. A szakmai tennivalókat a termesztési gyakorlatban az alkalmazhatóságra figyelve adjuk közre.
A tudományos előrehaladás eredményei mellett időálló földművelési ismeretek, talaj- és környezetvédelmi ajánlások, a növénytermesztés biztonságos alapozásához korszerű és konvertálható talajművelési, trágyázási, gyomszabályozási, vetésváltási ismeretek gazdagítják a könyvet. Hasznos tanácsok olvashatók a művelő és vetőgépek beszerzéséhez, a talajállapot-vizsgálatokhoz, a termőhelyre adaptált növénytápláláshoz és a precíziós növénytermesztéshez.
Könyvünk mezőgazdaság-tudományi felsőfokú képzésben a Földműveléstan tantárgy legfontosabb szakirodalma, amelyet a szakirányú továbbképzés hallgatói is haszonnal olvashatnak. A könyvet jó szívvel ajánljuk az új szakmai ismeretekre fogékony gazdálkodóknak is.

 

Terjedelem 482 oldal
Kiadó Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó
ISBN 9789632867281
Kötés kötve
Kiadás éve 2017
Méret 170x240 mm
Menüben Kiemelt 1

Kapcsolódó könyvekA könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került