Kovács András

Gyökérzöldségek termesztése

3500 Ft

A sárgarépa szinte minden nap az asztalunkra kerül, de egész évben szívesen fogyasztjuk a petrezselyem, a pasztinák, a torma értékes gyökerét, a zeller, a cékla, a…

Könyvespolcra teszem
Kosárba rakom

A sárgarépa szinte minden nap az asztalunkra kerül, de egész évben szívesen fogyasztjuk a petrezselyem, a pasztinák, a torma értékes gyökerét, a zeller, a cékla, a retek gumóját, de vannak a könyvben különleges zöldségfélék is, mint a vajrépa, a cikória, a csicsóka és a feketegyökér.
Értéküket az is adja, hogy jól tárolhatók, így szinte egész évben beszerezhetők.
A gyökérzöldségeknek különösen fontos szerepük van táplálkozásunkban, értékes tápanyagokat, rostanyagokat, vitaminokat, egészségvédő és ásványi anyagokat tartalmaznak.
A szerzők a 11 növényt azonos tárgyalási módon mutatják be. Ismertetik származásukat, elterjedésüket, táplálkozási és gazdasági jelentőségüket, növénytani jellemzőiket, környezeti igényüket, szabadföldi termesztésüket, hajtatási lehetőségüket, szaporítási módjukat, felhívják a figyelmet a leggyakoribb betegségeikre, kártevőikre és a védekezési módokra.
A mű zárófejezete a ma oly fontos és egyre népszerűbb ökológiai termesztés lehetőségeit tárja fel.
Ajánljuk ezt a könyvet a már gyakorlattal rendelkező zöldségtermesztőknek, akik érdeklődnek az új termesztési és kereskedelmi lehetőségek, új fajok és fajták iránt, de pontos termesztés-technológiát találnak azok a kezdő gazdálkodók is, akik friss zöldséggel szeretnék ellátni szűkebb környezetüket.

Terjedelem 216 oldal
Kiadó Mezőgazda
ISBN 9789632866338
Kötés kötve
Kiadás éve 2011
Méret 145x200 mm
Képek, ábrák 39 ábrával
Sorozat Gazdakönyvtár

Kiemelt ajánlatok



A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került