Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, előbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségű friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.…
Könyvespolcra teszemA könyv jelenleg nem kapható.
Kulcsszavak:
táplálkozás műszaki tudományok élelmiszer szakkönyv sajtkészítés műveletek technológia
Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, előbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségű friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye. A különböző tejtermékek (joghurt, túró, sajt) készítéséhez azonban ismerni kell azokat a biológiai és biokémiai folyamatokat, amelyek segítségével jó minőségű és jó ízű termékeket kapunk. A könyv ezért nem receptgyűjtemény, hanem a legfontosabb alapismereteket közli a tejfeldolgozástól az eladásra kész specialitásokig.
Terjedelem | 156 oldal |
---|---|
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
ISBN | 9789632866055 |
Fordító | Nagyné Kiszlinger Henrietta |
Kötés | kötve |
Kiadás éve | 2011 |
Méret | 160x220 mm |
Képek, ábrák | a szerző fényképeivel |
Sorozat | Házunk táján |