Nemzeti kulturális örökségünkhöz tartoznak a régi magyar baromfifajták is. Minden nemzet kötelessége, hogy értékeit megőrizze, az utókor számára…
Könyvespolcra teszemA könyv jelenleg nem kapható.
Kulcsszavak:
háziállatok táplálkozás élelmiszer biogazdálkodás állattenyésztés állattartás
Nemzeti kulturális örökségünkhöz tartoznak a régi magyar baromfifajták is. Minden nemzet kötelessége, hogy értékeit megőrizze, az utókor számára hozzáférhetővé tegye. Ez a könyv feltárja a magyar baromfifélék génmegőrzésével kapcsolatos több évtizedes munkát, és választ ad a következő kérdésekre is:
– Az eddig őshonosként nyilvántartott magyar baromfifajták vajon valóban őshonosként kezelhetők-e?
– Melyek a régen honosult fajták és ezek mennyiben tekinthetők magyar fajtának?
– A fajon belüli egyes fajtaváltozatok kezelhetők-e önálló fajtaként?
– Hogyan alakult ki a régi magyar baromfifélék állami génbanki rendszere?
– Mely fajok és fajták hiányoznak még génmegőrzési programjainkból?
– Hogyan hasznosíthatók a régi fajták?
A régi magyar baromfifajták bemutatására és részletes, magyar és angol nyelvű fajtaleírására vállalkozó könyv nemcsak az eddig őshonosként védett magyar tyúk-, pulyka-, gyöngytyúk-, lúd- és kacsafajtákat ismerteti, hanem új programokat is javasol a Kárpát-medencében még előforduló és védelemre szoruló helyi fajták és a tenyésztésükkel összefüggő életmód és tudás megmentése és jövőbeni hasznosíthatósága érdekében.
Terjedelem | 160 oldal |
---|---|
Kiadó | Mezőgazda |
ISBN | 9789632867175 |
Kötés | kötve |
Kiadás éve | 2015 |
Méret | 145x200 mm |
Sorozat | Hungarikumok |